Meny

Världens
starkaste Sara

Tankar

Det är alltid viktigt att analysera sina resultat när det går dåligt för att förstå varför det inte gick vägen och lära av sina misstag. Samtidigt tror jag att det är mycket viktigt att också titta tillbaka på det som man lyckats bra med. Jag vet att jag ibland inte tillåter mig att njuta av bra prestationer, små som stora för att man hela tiden är stressad av nya krav och utmaningar, både idrottsligt men även inom skolan. Genom att se de positiva resultaten och prestationerna tror jag att man lättare hittar tillbaka till den känslan man vill ha vilket ökar motivationen. Så därför lägger jag nu upp mina internationella mästerskapsmedaljer som senior. Årets EM var mitt 6:e, och det var första gången som jag kom hem utan medalj. Tungt på alla sätt och vis men genom att se mina tidigare resultat nedan vet jag att jag kommer igen…

EM 2007 Lycksele, Sverige
Höger
3:a -55kg

EM 2008 Sarpsborg, Norge

Vänster
3:a -55kg

VM 2008 Kelowna, Kanada

Höger
2:a -55kg

EM 2009 Sofia, Bulgarien

Vänster
3:a -55kg
Höger
3:a -55kg

EM 2010 Moskva, Ryssland

Vänster
3:a -55kg
Höger
3:a -55kg

VM 2012 Sao Vicente, Brasilien

Höger
1:a -55kg

EM 2013 Druskininkai, Litauen

Vänster
2:a -55kg
Höger
1:a -55kg

VM 2013 Gdynia, Polen

Höger
3:a -55kg

Lägger här upp en film gjord av Kristian Wiklund  S.A.TV Productions. Det är filmer från EM i Litauen förra året i maj och från Pulldozers challenge i Finland i juli.

https://www.youtube.com/watch?v=OTPIdV7oau8

 

Sara Nyberg

Sara Nyberg

Jag är en glad, målmedveten 25-åring som brinner för träning och tävling! Jag har nu tävlat i armbrytning i tio år och mina främsta meriter som senior är VM-guld 2012 i Brasilien samt EM-guld 2013 i Litauen. Utöver dessa har jag bland annat vunnit 13 SM-guld samt silver- och bronsmedaljer på EM och VM. Jag läser sista terminen på juristprogrammet på Handelshögskolan i Göteborg vid sidan av min elitsatsning inom armbrytning. Därutöver är jag en djurtokig tjej som också har börjat tävla i klassisk styrkelyft. Följ mig i min vardag bland armbrytarbord, skivstänger, lagböcker, hästar och hundar :)

Kategorier

Arkiv