Meny

Jesper Eriksson
Näringscoach

Softisch helg i Stockholm

Efter att ha landat hemma i Sverige några dagar bjöds det på en Stockholms-trip till helgen. Vi kom direkt till en födelsedagsmiddag hos Robin och Henriette där vi även hade Mr. Champ Johan Fredriksson, svensk mästare i boxning i ungdomens glansdagar, med sin tjej Betina.

En magisk lördagsfrukost på Pom & Flora, ett frukostställe där man antingen kan ta ett färdigt frukostpaket men scones, yoghurt med tillbehör eller så sätter man själv ihop sitt egna paket. En riktig höjdare och favorit var deras Acai Smoothiebowl med chiapudding, kanel och äpplerostat bovete. För er som inte vet är det är Acai det s.k. en mörklila frukt från de brasilianska regnskogarna består främst av antioxidanter och även en riktig vitaminbomb med såväl vitaminer och mineraler som omega 3- och 9- fettsyror. De positiva effekterna man får är bland annat ökad energi, positiv verkan på kolesterolvärdet och minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Så här ser de blåbärsliknande Acai bären ut.

image

Vi hann även med en glass i solen på Skansen med alltifrån björnar till gnubbsälar, löpturer runt Långholmen och Årstaviken, sushimiddag på Indio på Kocksgatan och en magisk rulle i biosalongen, Djungelboken!

Helgen avslutades med en god brunch ute i Nacka med syster och storasystern till Sveriges bästa baskettjejer, Elin och Frida Eldebrink. Här bjöds det på bananplättar till hela gänget! Det positiva med bananplättar i jämförelse med bananpannkakor enligt mig är att det här blir fler smakupplevelser då man har fler alternativ och på den ena plätten kan ha blåbärskvarg med blåbär och kokos medan man på en annan till exempel har färska jordgubbar, hallonkvarg och lite extra bananskivor på toppen. På bordet fanns även blåbär- och hallonsylt med det supernyttiga chiafröet i (Tips!)

image image image image image image

 

En riktigt lyckad helg med andra ord, fantastisk mat och grymt sällskap!

// Jeppe

Jesper Eriksson

Jesper Eriksson

Jesper Eriksson är en social och envis person, som alltid älskat att tävla och utmana andra och sig själv. Han är uppvuxen i Örebro. Efter gymnasiet flyttade han till Stockholm och började livet som bandyspelare i Hammarby där han spelade i 10 säsonger, med avbrott för att prova proffslivet i Ryssland. Idag spelar han i Villa Lidköping och jobbar på tennisgymnasiet i Lidköping som fyscoach och kostrådgivare. Kost och träning är det stora intresset och han drivs av att bli så bra som möjligt i sin idrott, och att inspirera andra till en ny livsstil eller göra dem ännu bättre!

Kategorier

Arkiv