Meny

Erik Stillman
Racingförare

Presentation av Erik Stillman

Erik är uppvuxen i Jönköping, född 1994, och har hållit på med många idrotter men insåg ganska snart att det var motorsport som var hans grej.

Karriären började i kartingens småklasser för att på senare år tävla i Euro Challenge ute i Europa.

Meriter:
– SM-brons i KF2.
– Fem pallplatser i den engelska Radical-klassen, på bl.a Silverstone, Brands Hatch och Oulton Park.
– Senaste året, i den svenska Radical-serien har han vunnit 6 av 11 race.

Teamchefen om Erik:

– Årets rookie! Erik har gjort enorma framsteg sen han satte sig i en riktig racerbil för två år sedan. Det som är mest slående hur snabbt han kan anpassa sig till nya förutsättningar och snabbt bli konkurrenskraftig.

Erik enligt Erik:

– Efter moget övervägande vill jag vidare. Målsättningen är att kunna försörja mig på racingen, något jag är övertygad om att jag kommer kunna – om jag får rätt stöttning. 2015 gjorde jag min debutsäsong i V8 Thunder Cars med team Bryntesson Motorsport från Jönköping, målet var att topp 10 av 18 i Sverigeeliten – och det lyckades jag med! 2016 kommer jag fortsätta i samma klass och team, målet är självklart alltid att vinna men ett mer realistiskt mål för andra året är topp 5!

Lite mer långsiktigt är målet STCC eller en internationell styrning. Går allt som jag tänkt kör jag STCC 2017 eller 2018.

Erik på LindahlsCoach.se

Här kommer du kunna följa Eriks satsning mot det väntade genombrottet och de stora tävlingarna.

Erik Stillman

Erik Stillman

Erik är uppvuxen i Jönköping, född 1994, och har hållit på med många idrotter men insåg ganska snart att det var motorsport som var hans grej.

Karriären började i kartingens småklasser för att på senare år tävla i Euro Challenge ute i Europa.

Meriter:
– SM-brons i KF2.
– Fem pallplatser i den engelska Radical-klassen, på bl.a Silverstone, Brands Hatch och Oulton Park.
– Senaste året, i den svenska Radical-serien har han vunnit 6 av 11 race.

Här kommer du kunna följa Eriks satsning mot det väntade genombrottet och de stora tävlingarna.

Arkiv