Meny

Erik Stillman
Racingförare

Träning

Hej!

Hur tränar man som racingförare?

 

Som racingförare tränar man ganska likt många andra idrotter men givetvis är det lite annorlunda. Jag tränar t.ex. chins, plankan, nacke, löpning och kör simulator mm. Största skillnaden är att jag tränar nacke och kör simulator vilket man inte gör i de flesta andra idrotter. Ingen rattservo i bilen så den är ganska trögstyrd. Att ha en bra kondition är att rekommendera för att orka hålla fokus långa race så man inte gör misstag. Man måste bära brandsäkert underställ, sockar, overall och balaklava som man har på huvudet. Allt detta gör att man blir väldigt varm, som i Falkenberg i somras när det var upp mot 30 grader (bilden nedan), så absolut en fördel att vara vältränad 🙂

IMG_20160225_151134

Västkustloppet i Falkenberg med STCC.

IMG_20160229_202241

Simulator träning hemma, har hjälpt mig väldigt mycket sedan jag började köra bilracing 🙂

 

20160313_152832

En bra mental styrka att ha är att vara lugn, inte stressa upp sig i onödan för att framförallt minimera sina misstag. Och det tycker jag att jag har, något jag behöver bli bättre på är tidskörningar, det har blivit bättre o bättre varje år men jag kan bli bättre. Jag försöker att träna 4-5 ggr i veckan och vid sidan så jobbar jag med sponsorer.

Så en liten inblick i hur det är att vara racingförare! Och mera kommer. 😉

 

Ha det bra så länge!

Hälsn

Erik Viking Stillman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erik Stillman

Erik Stillman

Erik är uppvuxen i Jönköping, född 1994, och har hållit på med många idrotter men insåg ganska snart att det var motorsport som var hans grej.

Karriären började i kartingens småklasser för att på senare år tävla i Euro Challenge ute i Europa.

Meriter:
– SM-brons i KF2.
– Fem pallplatser i den engelska Radical-klassen, på bl.a Silverstone, Brands Hatch och Oulton Park.
– Senaste året, i den svenska Radical-serien har han vunnit 6 av 11 race.

Här kommer du kunna följa Eriks satsning mot det väntade genombrottet och de stora tävlingarna.

Arkiv