Meny

Erik Stillman
Racingförare

Premiären avklarad!

Förra helgen var det dags för premiär tävlingen på Mantorp Park. Hela 25 bilar kom till start, vi var 15 st och finnarna hade kommit med 10 bilar. 🙂

 

20160507_121336

 

 

 

 

 

Och så här ser min bil ut nu färdigstripad till vänster 😉

 

 

Test och kval!

Testet gick helt ok, hade 10 tid. Kvalet slutade jag på en 8 plats ungefär sekunden efter 1an, var inte riktigt nöjd med bilen så det var godkänt.

Till race 1 startade jag 8, efter några varv hade jag kört upp mig till en 7 plats som jag åkte i mål på. Efter racet konstaterade jag att jag fick bra fäste för sent så till race 2 ändrade vi trycket i däcken som visade sig ge resultat DIREKT!

Hängde på bra redan från start, låg 7 efter bara något varv och åkte ikapp 6 och 5. Men tyvärr gjorde jag ett litet misstag några varv senare vilket gjorde att jag tappade två placeringar och skulle ta tillbaka den omgående, men då bromsade jag på mig istället och kom utanför banan.

 

 

20160508_180714

 

 

 

 

 

Som ni ser på bilden så blev den lite smutsig 🙂

 

Så kom i mål 8 istället, jag får lära mig av misstagen men trots allt fick vi med oss 10 viktiga poäng i mästerskapet och jag ligger nu på en 7 plats i SM. Nästa tävling är i Skåne på Ljungbyhed 10-11 juni, då siktar vi längre upp och ta fler poäng!

20160506_115055

 

 

 

 

 

Och sist men inte MINST trailern stripad! 🙂

 

Ha de gott!

Hälsn

Erik Viking Stillman

 

 

Erik Stillman

Erik Stillman

Erik är uppvuxen i Jönköping, född 1994, och har hållit på med många idrotter men insåg ganska snart att det var motorsport som var hans grej.

Karriären började i kartingens småklasser för att på senare år tävla i Euro Challenge ute i Europa.

Meriter:
– SM-brons i KF2.
– Fem pallplatser i den engelska Radical-klassen, på bl.a Silverstone, Brands Hatch och Oulton Park.
– Senaste året, i den svenska Radical-serien har han vunnit 6 av 11 race.

Här kommer du kunna följa Eriks satsning mot det väntade genombrottet och de stora tävlingarna.

Arkiv